Welkom

 

STOP (Samen sterker Terug Op Pad) organiseert hulpverlening, specifiek gericht op gezinnen met een kind met gedragsproblemen en verzorgt opleidingen en vormingen voor professionelen rond het brede thema 'hanteren van kinderen met gedragsproblemen'. Het hulpverleningsprogramma STOP4-7 is als handboek voor professionelen uitgegeven bij SWP.

Het STOP4-7 programma wordt uitgevoerd op meerdere locaties in Vlaanderen en Nederland.

NIEUW! NIEUW!

Er is nu ook een STOP-team actief in de regio Ronse 

 

 

Minister van Welzijn, Van Deurzen brengt een bezoek aan het STOP-programma in Gent

DSCN0489_1.JPGDSCN0490.JPGDSCN0492.JPG


Een getuigenis van ouders die de training volgden

Hallo, wij zijn Wim en Tamara, papa en mama van Jelle.

Toen onze Jelle in de 3de kleuterklas zat, moesten wij op een dag bij de juf op gesprek. Jelle had samen met een vriendje door te duwen en te trekken een raam kapot gemaakt.
Voor zijn juf en de directie was het raam niet zo belangrijk, maar wel Jelle zijn gedrag. In de klas en op de speelplaats was hij nogal opvliegend en bij momenten soms ook aan de agressieve kant. Jelle wou altijd zijn zin krijgen en iedereen moest altijd eerst naar hem luisteren. Gebeurde dat niet, dan werkte hij zijn frustraties op de eerste de beste stoel of andere materiële dingen uit. 
Ondanks dat ons Jelleke een lieve knuffelbeer is en een gouden hartje heeft, kwamen wij eigenlijk tot de vaststelling dat dit thuis ook voor heel wat problemen zorgde. Wij dachten dat dit de karaktervorming was, maar niets was minder waar.
Enkele weken en gesprekken met zijn juf later...

Lees verder

Indien men dit wenst, kan men via 0474/87.05.02 de contactgegevens van de ouders van Jelle verkrijgen. De ouders zijn beantwoorden graag vragen van mogelijke deelnemers rond hun deelname aan STOP.